FoodPanoramaExpo

Όροι και κανονισμοί

Όροι - Κανόνες Συμμετοχής

Α. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής ο εκθέτης αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί τους Κανονισμούς Συμμετοχής χωρίς καμία επιφύλαξη.
 2. Οι κανονισμοί συμμετοχής, οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, προσθήκες ή ακυρώσεις αυτών, η αίτηση συμμετοχής και η επιστολή παραχώρησης χώρου από τους διοργανωτές, αποτελούν το συμβόλαιο μεταξύ του εκθέτη και των διοργανωτών.
 3. Οι διοργανωτές έχουν αποκλειστικό δικαίωμα έγκρισης ή απόρριψης οποιασδήποτε αίτησης και δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν δικαιολογητικά για τη σχετική απόφαση της.
 4. Ο εκθέτης για την συμμετοχή του συμπληρώνει έγκυρα το έντυπο συμμετοχής στην έκθεση, το οποίο επιστρέφει στον διοργανωτή υπογεγραμμένο και πρέπει να συνοδεύεται με το ποσό της προκαταβολής ίση με το 50% της αξίας του περιπτέρου. Η δε εξόφληση γίνεται με καταβολή του υπόλοιπου 50% το αργότερο μέχρι της 16 Οκτωβρίου 2020.

Β. ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΩΣ ΕΚΘΕΤΕΣ

 1. Εταιρείες από την Κύπρο και το εξωτερικό που παράγουν, εισάγουν και εμπορεύονται προϊόντα από τις ακόλουθες κατηγορίες:

• Tρόφιμα & Ποτά

• Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα 
• Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα ελιάς 
• Παραδοσιακά προϊόντα 
• Βιολογικά Τρόφιμα & Ποτά
• Κρέας, Κρεατοσκευάσματα, Αλλαντικά, Γύρος 
• Κατεψυγμένα Τρόφιμα & Λαχανικά 
• Αλιεύματα, Αλίπαστα, Ιχθυρά 
• Έτοιμα γεύματα & Εδέσματα
• Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα 
• Ζυμαρικά, ∆ημητριακά, Όσπρια

• Προϊόντα ζύμης, Αρτοσκευάσματα 

• Παγωτά, Γλυκά
• Ζαχαρώδη, Ξηροί καρποί 


• Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες, Μέλι, Χαλβάς, Ταχίνι 
• Κρασιά, Ποτά, Αποστάγματα 
• Καφέδες, Ροφήματα, Mπίρες
• Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά
• Φρέσκα φρούτα & Λαχανικά
• Dressings, Σάλτσες, Dips
• Μπαχαρικά, Καρυκεύματα, Βότανα

• Ξενοδοχειακός εξοπλισμός – Επίπλωση

• Μηχανήματα Κουζίνας – Εξοπλισμός εστίασης

• Κατασκευή – Ανακαίνιση

• Food Service

• Μηχανοργάνωση – Αναλώσιμα

• Επαγγελματικά αυτοκίνητα

και άλλες εταιρείες προϊόντων ή υπηρεσιών που οι Διοργανωτές θεωρούν ότι έχουν σχέση με την έκθεση. 

 1. Οι διοργανωτές καθορίζουν τον κύκλο των προϊόντων/υπηρεσιών που καλύπτει η έκθεση και διατηρούν το αποκλειστικό δικαίωμα να αποφασίζουν κατά πόσο ένα προϊόν/υπηρεσία μπορεί να παρουσιαστεί στην έκθεση ή όχι.

Γ. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΩΡΟΥ

 1. Οι διοργανωτές έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα κατανομής των εκθεσιακών χώρων. Τα δικαιώματα συμμετοχής (χρεώσεις) για κάθε περίπτερο αναφέρονται στην αίτηση συμμετοχής. Οι χρεώσεις περιλαμβάνουν τον χώρο και την κατασκευή του βασικού περιπτέρου και του βασικού εξοπλισμού. 
 2. Η κατανομή χώρων γίνεται με σειρά προτεραιότητας και διακόπτεται όταν συμπληρωθούν όλοι οι χώροι.
 3. Οι εκθέτες ενημερώνονται γραπτώς (Βεβαίωση Κράτησης Περιπτέρου) για το χώρο που τους παραχωρείται και την σχετική χρέωση. Οποιαδήποτε ένσταση σε σχέση με το παραχωρηθέν εκθετήριο ή την χρέωση πρέπει να γνωστοποιηθεί προς τους διοργανωτές μέσα σε 7 μέρες από την γραπτή ειδοποίηση για την παραχώρηση χώρου διαφορετικά θα θεωρείται ότι ο εκθέτης αποδέχεται την απόφαση των διοργανωτών.
 4. Αν είναι αναγκαίο, είτε για την ομαδοποίηση των εκθετών είτε για την εύρυθμη λειτουργία της έκθεσης, οι διοργανωτές δικαιούνται να προβούν σε αλλαγές στο χώρο που παραχωρήθηκε, είτε ως προς τις διαστάσεις τους, είτε ως προς τη θέση. Αυτό δεν θα δίνει στον εκθέτη δικαίωμα να αποσυρθεί ή να προβάλει οποιαδήποτε απαίτηση.
 5. Απαγορεύεται αυστηρά η μεταβίβαση, παραχώρηση, ή εκχώρηση δικαιωμάτων σε τρίτους, για μέρος ή ολόκληρο το χώρο που παραχωρήθηκε χωρίς την ενημέρωση και έγκριση των διοργανωτών. Απαγορεύεται επίσης η ανταλλαγή χώρων μεταξύ των εκθετών, χωρίς την γραπτή άδεια των Διοργανωτών.
 6. Την κατασκευή και τοποθέτηση των «Εκθετηρίων/Περιπτέρων» αναλαμβάνουν οι διοργανωτές. Απαγορεύεται στους εκθέτες να επιφέρουν οποιεσδήποτε αλλαγές στο χώρο. Οι εκθέτες δεν μπορούν να κατασκευάσουν το εκθετήριο τους με εταιρεία της δικής τους επιλογής.
 7. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ακύρωσης από πλευράς του εκθέτη, οποτεδήποτε και αν γίνει η ακύρωση αυτή και για οποιονδήποτε λόγο και αν οφείλεται, έστω και σε ανωτέρα βία , χρήματα δεν επιστρέφονται από τους διοργανωτές και ο εκθέτης υποχρεούται να αποζημιώσει τους διοργανωτές με την αξία όλου του συμφωνηθέντος ποσού συμμετοχής του καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ζημιά τυχόν υποστεί.

Δ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ

 1. Το δικαίωμα συμμετοχής και όλες οι άλλες χρεώσεις επιβαρύνονται με φόρο Προστιθέμενης Αξίας όπως προβλέπει ο Νόμος.
 2. Το δικαίωμα συμμετοχής για την Έκθεση «FoodPanorama Expo & Cyprus HoReCa Expo 2020» είναι €120 + ΦΠΑ ανά τετραγωνικό μέτρο. 
 3. Ο ελάχιστος εκθεσιακός χώρος που διατίθεται είναι 6 τ.μ.
 4. Ένα βασικό περίπτερο (6 τ.μ.) περιλαμβάνει περιμετρική τοιχοποιία ύψους 2.50 μέτρων, σχάρα οροφής, μετόπη, μια επιγραφή μετόπης με το όνομα του εκθέτη, φωτισμός/1 spotlight κάθε 3,00m² και μία πρίζα διπλή. Κάθε περίπτερο θα περιλαμβάνει επίσης ένα πάγκο, δύο σκαμπό και ένα κάλαθο αχρήστων.
 5. Λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές του περιπτέρου καθώς και για τον πρόσθετο εξοπλισμό και έπιπλα που θα διατίθενται από τους διοργανωτές σε καθορισμένες τιμές, θα γνωστοποιηθούν στους εκθέτες με ειδικό έντυπο που θα σταλεί. Εκθέτες που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν το εκθετήριο τους ή να έχουν ειδική διακόσμηση στο εξωτερικό του περιπτέρου τους, που πιθανόν να επηρεάσει την ομοιομορφία της έκθεσης, πρέπει να εξασφαλίσουν την έγκριση των Διοργανωτών.
 6. Το δικαίωμα συμμετοχής καλύπτει επίσης:
 • διαφήμιση και προβολή της έκθεσης
 • καταχώρηση στον έντυπο κατάλογο της Έκθεσης
 • καθαρισμό των εκθετηρίων και κοινόχρηστων χώρων και διαδρόμων
 • επιβλέπον προσωπικό και τεχνικούς που διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία της έκθεσης

 Ε. ΠΛΗΡΩΜΗ

 1. Το δικαίωμα συμμετοχής υπολογίζεται για όλα τα τετραγωνικά μέτρα που παραχωρούνται στον εκθέτη ανεξάρτητα αν αυτός θα χρησιμοποιήσει μέρος του χώρου.
 2. Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να συνοδεύονται με πληρωμή ίση με το 50% της αξίας του περιπτέρου ως προκαταβολή. Αιτήσεις που δεν θα συνοδεύονται με την προκαταβολή δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής. Το υπόλοιπο 50% πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο μέχρι της 16 Οκτωβρίου 2020.
 3. Για τραπεζικά εμβάσματα τυχόν τραπεζικές χρεώσεις επιβαρύνεται ο εκθέτης (αποστολέας) και όχι ο διοργανωτής (παραλήπτης). Ο εκθέτης δεν δικαιούται ν’ αρνηθεί πληρωμή του δικαιώματος συμμετοχής εξαιτίας οποιοσδήποτε απαίτησης του κατά των Διοργανωτών σε σχέση προς τη συμφωνία αυτή, ή να προβάλει οποιεσδήποτε αντιρρήσεις, για τυχόν δικαιολογημένες επιπρόσθετες χρεώσεις.

ΣΤ. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Ηλεκτρισμός, Διαδίκτυο και Μεταφορά Εμπορευμάτων)

 1. Σε κάθε περίπτερο θα παρέχεται ηλεκτρική εγκατάσταση και δωρεάν κατανάλωση ρεύματος.
 2. Η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι επίσης προαιρετική και μπορεί να ζητηθεί από τους διοργανωτές με γραπτή αίτηση, οι οποίοι θα ενημερώσουν τον εκθέτη για το σχετικό κόστος. Μετά την γραπτή αίτηση και εγκατάσταση της υπηρεσίας ο εκθέτης δεν μπορεί να αποσύρει το αίτημα του και να απαιτήσει πίστωση της σχετικής χρέωσης.
 3. Οι διοργανωτές επιφυλάσσουν το δικαίωμα ν’ αποσυνδέσουν οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που έγιναν χωρίς την έγκριση τους.
 4. Με σκοπό την διευκόλυνση των εκθετών από το εξωτερικό, ο διοργανωτής της έκθεσης εξασφάλισε συνεργασία και προτείνει εταιρεία για την μεταφορά και εκτελωνισμό των εμπορευμάτων. Σε κάθε περίπτωση όμως υπεύθυνο άτομο παραλαβής των εκθεμάτων στον εκθεσιακό χώρο, θα είναι μόνο ο ίδιος ο εκθέτης ή εξουσιοδοτημένο από αυτό άτομο.

 

Η. ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΕΚΘΕΤΩΝ

 1. Οι εκθέτες πρέπει να εφαρμόζουν τους κανονισμούς, διαφορετικά οι διοργανωτές δικαιούνται να κλείσουν αμέσως το περίπτερο του εκθέτη, ο οποίος δεν θα μπορεί να προβάλει οποιεσδήποτε απαιτήσεις.
 2. Ο εκθέτης θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του καθώς και για οποιεσδήποτε ζημιές που θα προκληθούν σε πρόσωπα ή αντικείμενα από υπαιτιότητα του ιδίου, των υπαλλήλων του ή εξαιτίας της κατάστασης του περιπτέρου του. 
 3. Ο εκθέτης είναι υποχρεωμένος να μετακινήσει τα εκθέματα του αμέσως μετά το τέλος της έκθεσης, εντός των χρονικών πλαισίων που θα τεθούν από τους Διοργανωτές και θα γνωστοποιηθούν με σχετική εγκύκλιο.
 4. Αν ο εκθέτης επιθυμεί να προβεί σε επί τόπου επίδειξη μηχανημάτων κ.λ.π. οφείλει να το αναφέρει και να εξασφαλίσει τη γραπτή άδεια των διοργανωτών
 5. O εκθέτης θα πρέπει να στείλει τις πληροφορίες για τον κατάλογο εκθετών τουλάχιστον 2 βδομάδες πριν από την έκθεση. Σε άλλη περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα του εκθέτη εάν υπάρχει.

Θ. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ:

 1. η πρόκληση οποιοσδήποτε μορφής οχληρίας στους εκθέτες και το κοινό.
 2. η διαφήμιση σε βάρος άλλου εκθέτη, καθώς και αυτή που δεν έχει σχέση με την έκθεση και τα εκθέματα, και η διαφήμιση προϊόντων τρίτων.
 3. η τοποθέτηση διαφημίσεων στις εξωτερικές πλευρές των περιπτέρων.
 4. ­η διανομή διαφημιστικού υλικού έξω από το χώρο που παραχωρήθηκε.
 5. η τοποθέτηση αντικειμένων έξω από το χώρο που παραχωρήθηκε ή κατά τρόπο που να προεξέχουν ή κατά τρόπο που να επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της έκθεσης ή που να κατευθύνουν το κοινό.
 6. η παραχώρηση χώρου σε τρίτους, για έκθεση προϊόντων.
 7. η έκθεση/προβολή προϊόντων/υπηρεσιών άλλων εκτός από εκείνων που αναφέρονται με πλήρη στοιχεία στην αίτηση συμμετοχής και τα οποία θα περιληφθούν στον επίσημο κατάλογο της έκθεσης.

Ι. ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 1. ο εκθέτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά υποστούν τα εκθέματα και οποιαδήποτε άλλα στοιχεία του από φωτιά, κλοπή, φθορά, απώλεια ή ζημιά λόγω διαρροής νερού ή ζημιά λόγω οποιονδήποτε ενεργειών για κατάσβεση πυρκαγιάς.
 2. ο εκθέτης είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε δυστυχήματα ή/και ατυχήματα υπαλλήλων ή εκθετών, επισκεπτών στο περίπτερο του ή γειτνιάζοντα περίπτερα, που πιθανό να συμβούν λόγω της λειτουργίας μηχανών ή για οποιονδήποτε λόγο που έχει σχέση με τη συμμετοχή του. Παράλληλα είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά, ή ατύχημα προκληθεί λόγω της συμμετοχής του για την οποία είναι υπεύθυνος ο ίδιος ή οποιοδήποτε πρόσωπο παίρνει οδηγίες ή/και εντολές από αυτόν και επηρεάζει τα περιουσιακά στοιχεία, έπιπλα και κτίρια που ανήκουν στους διοργανωτές και οποιοδήποτε τρίτο.
 3. οι διοργανωτές δεν θα φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη για τους κινδύνους που περιγράφονται στις παραγράφους 1και 2 πιο πάνω και ο εκθέτης δεν δικαιούται να έχει οποιαδήποτε απαίτηση, ανεξάρτητα από τους λόγους που θα δημιουργήσουν τέτοιους κινδύνους
 4. Oι εκθέτες πρέπει να εξασφαλίσουν ασφαλιστική κάλυψη:
 • έναντι τρίτου για κάλυψη ατυχημάτων για τα οποία θα είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι ή το   προσωπικό τους.
 • έναντι όλων των κινδύνων (all risk) που θα καλύπτει τα εκθέματα περιουσιακά στοιχεία και σταντ είτε αυτά ανήκουν στους ίδιους είτε σε τρίτους.
 • για έξοδα που πιθανό να υποστούν λόγω μη πραγματοποίησης ή αναβολής της έκθεσης για οποιοδήποτε λόγο.
 • ασφάλεια μηχανοκινήτων για κάλυψη έναντι τρίτου ένεκα της χρήσης μηχανοκινήτου μέσα στον εκθεσιακό χώρο για οποιοδήποτε σκοπό.
 1. Η Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Διοργανωτές θα έχουν το δικαίωμα έκδοσης οδηγιών σχετικά με την ασφάλεια του χώρου και οι εκθέτες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες και να μη παρεμποδίζουν μ’ οποιονδήποτε τρόπο την πρόσβαση των εκπροσώπων των πιο πάνω υπηρεσιών προς συστήματα ασφαλείας, πυροσβεστήρες, εξόδους κινδύνου κ.λ.π.
 2. Οι εκθέτες οφείλουν να μεριμνήσουν ώστε μηχανήματα ή άλλα αντικείμενα να είναι κατάλληλα προφυλαγμένα για ν’ αποφεύγεται η πρόκληση ατυχημάτων.
 3. Οι έξοδοι ασφάλειας των περιπτέρων πρέπει να είναι πάντοτε ελεύθερες και να μη παρεμποδίζεται η διέλευση, η χρήση απ’ οποιαδήποτε αντικείμενα.

Κ. ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 1. Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι για τη διαφήμιση και προβολή της Έκθεσης. Οργανισμοί, Δήμοι, Επιμελητήρια ή εταιρείες που το επιθυμούν, θα μπορούν να διαφημίσουν ανεξάρτητα, την παρουσία τους στην Έκθεση.

Λ. ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ (ΕΝΤΥΠΟΣ)

Οι Διοργανωτές θα μεριμνήσουν για την έκδοση Καταλόγου για την Έκθεση.

 1. Στους εκθέτες θα παραχωρείται ένα δωρεάν αντίτυπο.
 2. Η καταχώρηση ονομάτων εκθετών και εκθεμάτων γίνεται δωρεάν. Ο κατάλογος θα περιλαμβάνει μόνο τους εκθέτες οι οποίοι συμπλήρωσαν ανελλιπώς την αίτηση συμμετοχής και την επέστρεψαν έγκαιρα στα γραφεία των Διοργανωτών.

Μ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ

 1. Οι διοργανωτές δεν φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη, σε περίπτωση κατά την οποία, για λόγους ανωτέρας βίας ή για λόγους που δεν ανάγονται σε υπαιτιότητα των διοργανωτών, ματαιωθεί οριστικά η έκθεση οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για αποζημίωση του εκθέτη. Σε κάθε περίπτωση οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να αναβάλουν, να ματαιώσουν ή και ακόμη να ορίσουν άλλο χρόνο και χώρο της έκθεσης. Η γνωστοποίηση της αλλαγής αυτής στους εκθέτες δεν τους δίνει το δικαίωμα να εγείρουν οποιαδήποτε αξίωση εναντίον των διοργανωτών ή να ζητήσουν ακύρωση της συμμετοχής. Αιτήσεις για αποζημίωση ζημιών σε τέτοιες περιπτώσεις ή για αποδέσμευση από το συμβόλαιο δεν θα γίνονται δεκτές.
 2. Οι διοργανωτές δεν φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη, για την προστασία των εκθεμάτων  γενικά, υλικών, επίπλων, διακοσμητικών ή οποιονδήποτε κατασκευαστικών έργων μέσα στους παραχωρημένους χώρους, ούτε για απώλεια, φθορά, καταστροφή ή κλοπή τούτων, τόσο κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια λειτουργίας της Έκθεσης όσο και μετά τη λήξη της.
 3. Δεν επιτρέπεται η λειτουργία μετάδοσης ή λήψης (ραδιόφωνο, τηλεόραση, εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνιών στις εγκαταστάσεις της έκθεσης από τους εκθέτες.
 4. Δεν επιτρέπεται η χρήση μουσικής ή τραγουδιών στους χώρους της έκθεσης από τους εκθέτες.
 5. Δεν επιτρέπεται η είσοδος ζώων στις εγκαταστάσεις της έκθεσης.
 6. Απαγορεύεται το κάπνισμα εντός του εκθεσιακού χώρου. Οι εκθέτες έχουν την αποκλειστική ευθύνη εντός των περιπτέρων τους για την τήρηση της απαγόρευσης αυτής και για τα πρόστιμα τα οποία μπορεί να προκύψουν σε τυχόν έλεγχο.
 7. Καμιά προφορική συμφωνία με τους συμμετέχοντες δεν θεωρείται ισχυρή και δεν δεσμεύει τους διοργανωτές, αν δεν επικυρωθεί γραπτά.

        

Ν. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 1. Οι Διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες και να κάνουν χρήση βιντεοσκόπησης από εκθέματα και περίπτερα εκθετών για σκοπούς προβολής. 

Ξ. ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

 1. Ο εκθέτης, με την υποβολή της αίτησης του, αναλαμβάνει την υποχρέωση να τηρεί όλους τους όρους των Κανονισμών. Σε περίπτωση παράβασης, οι Διοργανωτές επιφυλάσσουν το δικαίωμα τους να λάβουν μέτρα, περιλαμβανομένου και του αποκλεισμού του εκθέτη από τη συγκεκριμένη έκθεση, ή από μελλοντικές εκθέσεις και του κλεισίματος του σταντ του χωρίς οποιαδήποτε αποζημίωση.
 2. Οι Διοργανωτές επιφυλάσσουν το δικαίωμα για οποιοδήποτε θέμα που δεν ρυθμίζεται από τους κανονισμούς αυτούς ή από τους νόμους του Κράτους.
 3. Με την ασφαλιστική κάλυψη που αναφέρεται στην παράγραφο «Ι» πρέπει να εξασφαλίζεται η απαλλαγή των Διοργανωτών, των υπαλλήλων και της Διοίκησης από οποιαδήποτε απαίτηση οποιουδήποτε.
 4. Η ισχύς της ασφαλιστικής κάλυψης θα αρχίζει από την ημέρα της πρώτης εισόδου του εκθέτη ή και υπαλλήλων του στον εκθεσιακό χώρο μέχρι και την αποχώρηση τους.
 5. Ο εκθέτης θα ασφαλίζει και αποζημιώνει τους διοργανωτές έναντι ζημιών τις οποίες τυχόν θα υποστούν σαν αποτέλεσμα της απώλειας περιουσιακών στοιχείων, του θανάτου ή τραυματισμού οποιουδήποτε ατόμου (περιλαμβανομένων εκθετών, του κοινού και του προσωπικού των Διοργανωτών ή αντιπροσώπων ή εργολάβων) που προέρχονται από οποιοδήποτε περιορισμό ή όρο που εμποδίζει την κατασκευή, συμπλήρωση τροποποίηση ή αποσυναρμολόγηση εκθετηρίων/σταντ, ή για εισαγωγή, τοποθέτηση, ή εξαγωγή εκθεμάτων ή για τη διακοπή ή κακή λειτουργία της έκθεσης, ή για τροποποίηση ή συμπλήρωση των παρόντων κανονισμών που προέρχεται από οποιοδήποτε λόγο πέρα από τον έλεγχο της.
 6. Για όποια τυχόν διαφορά προκύψει αρμόδια για την επίλυση της θα είναι τα δικαστήρια της Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο +357 22 633363 ή μέσω email στο info@foodpanoramaexpo.com